Dunazug 300

4. szakasz

Térkép

Általános leírás

1. Bajna - Szomor - Zsámbék: 16,9km

A Gerecse szelídebb területére értünk. A környező hegyek szépen körbeveszik utunkat. Három megyében is járni fogunk (Komárom-Esztergom, Fejér, Pest). Zsámbék történelmi levegőjét a templomromhoz felmászva érezhetjük igazán meg.

2. Zsámbék - Etyek: 19,5km

A Zsámbékról elnevezett medencét elhagyva egy kicsit forgalmasabb úton tekerhetünk az 1-es útig, ahol a régi műútra áttérve nyugodtabb körülmények között vághatunk neki az Etyeki-dombság helyenként erősebb emelkedőinek.

3. Etyek - Biatorbágy - Páty: 13,5km

Hegyek és völgyek tarkította szép úton juthatunk el Biáig, majd végleg elhagyva a települést ismét a Budai-hegység dombjai és hegyei között lehetünk.

Pecsételési és igazoló helyek

Minden megjelölt - vastagon szedett - településen pecsételni kell, mely általában nincs objektumhoz kötve. Amennyiben mégis megadott helyen kell bélyegezni, azt külön közöljük. Vannak települések, ahol ezen kívül szövegrészletet és/vagy fényképet kell készíteni, melyeket szintén itt soroljuk föl.

Bajna
A kastélyrtól
Zsámbék
TKM bélyegzővel a templomromnál
Milyen keresztnév olvasható ki a Török-kút táblájáról?
A templomromról
Etyek
Mikor építették és újították föl a Magyar-kutat?
Páty

TKM: Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület pecsételős játékának igazolóhelyein megtalálható bélyegzők. Általában minden múzeum ilyen hely, de a rendszerváltás óta ezek száma jelentősen csökkent (általában „kidobták” a bélyegzőket). Jellegzetes formájú (csúcsos, gótikus ablakkeretre emlékeztető), számozott gumi bélyegzők. Tintaellátása változó, így jó ha van nállunk bélyegzőpárna. Amennyiben nem található meg a múzeumban a TKM bélyegző, akkor igazolásképpen elfogadunk bármely más múzeumi pecsétet is!

© Tóth Péter Góliát ala thpt
Az oldal a Dunazug 300 Kerékpáros Jelvényszerző Körtúra hivatalos honlapjának részoldala. Elsősorban Opera böngészőre íródott. Készült 2006. február 25.