Dunazug 300

5. szakasz

Térkép

Budapestre bevezető útvonal térképe

Általános leírás

1. Páty - Budakeszi - Budapest, János-hegy: 16,9km

Gyakorlatilag az utolsó folyamatos emelkedők következnek, de ez megérthető, hiszen a főváros legmagasabb pontja felé közeledünk. A Budakeszin nagy a forgalom, legyünk nagyon óvatosak! Szépjuhásznénál érdemes egy kicsit a pálos romoknál elidőzni, majd ezután felkapaszkodni a csendesebb János-hegy tetejére. Ne sajnáljuk az időt a kilátás megcsodálásában a szépen fölújított Erzsébet-kilátóból.

2. Budapest, János-hegy - Budapest, Clark Ádám tér: 11,6km

Ahogy egyre inkább ereszkedünk le a hegyről úgy fog sűrűsödni a forgalom. Az Eötvös úton a forgalom már jelentős, a Diós ároknál pedig a nagyon meredek útra vigyázzunk! A Szilágyi Erzsébet fasortól ugyanazon az úton érkezünk vissza a Clark Ádám térre, amin kifele is jöttünk.

Pecsételési és igazoló helyek

Minden megjelölt - vastagon szedett - településen pecsételni kell, mely általában nincs objektumhoz kötve. Amennyiben mégis megadott helyen kell bélyegezni, azt külön közöljük. Vannak települések, ahol ezen kívül szövegrészletet és/vagy fényképet kell készíteni, melyeket szintén itt soroljuk föl.

Páty
Budapest, János-hegy
Libegő vagy Gyermekvasút bármely bélyegzője
Ki tervezte és kinek a polgármestersége alatt az Erzsébet-kilátót?

© Tóth Péter Góliát ala thpt
Az oldal a Dunazug 300 Kerékpáros Jelvényszerző Körtúra hivatalos honlapjának részoldala. Elsősorban Opera böngészőre íródott. Készült 2006. február 25.